22 Nisan 2024, Pazartesi Silivri'de 23 Nisan Coşkusu: Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti. Silivri'de 23 Nisan Coşkusu: Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Bu anlamlı günde, Atlas Ali, Umut Can, Mustafa Tuanay Gül, Duru Didar Memiş, Mete Berk ve Numan Kaya gibi minik başkanlar, Silivri Belediyesi'nin yönetiminde söz sahibi oldular.

Çocuklar, belediye başkanı olarak çeşitli yönetim faaliyetlerinde bulundular ve Silivri için fikirlerini paylaştılar. Atlas Ali'nin ilk mesajı dünya barışı olurken, diğer çocuklar da çevresel ve sosyal projelerle ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Başkan Balcıoğlu, çocuklara yönetici olmanın sorumluluklarını anlatırken, onların önerilerini dikkate alarak, "Çocuklarımız şehrimizin geleceği için yeni fikirler sunuyor. Onların enerjisi ve bakış açıları, yönetimimize taze bir soluk getiriyor. Bugün onların sesini dinlemek, bizler için büyük bir onur," dedi.

Başkan Balcıoğlu’nun koltuğu devrettiği çocuklardan duru, çocuk parklarına meyve bahçesi yapılmasını, Umutcan ise spor alanlarının artırılması, Mete ise denizin daha temiz hale getirilmesi için belediye başkan yardımcılarına talimat verdi.

Bu özel günde Silivri Belediyesi, çocukların eğitim, sağlık, çevre ve sosyal haklar konusunda farkındalıklarını artırmayı hedefledi. Başkan Balcıoğlu, çocuklara Silivri için verdikleri güzel talimatlar için teşekkür ederek, onların bu önerilerini hayata geçirme sözü verdi.