METİN TURAN’LA TARIMIN GELECEĞİ KONUŞULDU
Prof. Dr. Metin Turan, Özel Silivri Tarım Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek “Tarımın Geleceği” konulu söyleşi gerçekleştirdi.
YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI KONUŞULDU
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası ve minibüs şoförü esnafıyla ile bir araya gelerek yeniden düzenlenen minibüs güzergâhları hakkında toplantı gerçekleştirdi.
KÜLTÜR SOKAĞI’NDA DOLU DOLU KÜLTÜR SANAT
Silivri Belediyesi’nin aylık hazırladığı kültür sanat takvimiyle Silivrililer kış aylarını da kültür sanat faaliyetleri ile dolu dolu geçiriyor.
HELVACI SOKAK’TA ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞTI
Silivri Belediyesi ekiplerince Piri Mehmet Paşa Mahallesi Helvacı Sokak ve bağlı sokaklarda gerçekleştirilen yol yapımı, kaldırım ve aydınlatma çalışmaları sona yaklaştı.
12 Aralık 2018, Çarşamba
TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN AR-GE İNCELEMESİ
Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi öğrencileri, tarımsal ürünlerini hammadde olarak kullanan bölgedeki ilgili sanayi kuruluşlarına inceleme gezileri başlattı.
12 Aralık 2018, Çarşamba
PERMAKÜLTÜR TASARIMINA GİRİŞ KURSU TAMAMLANDI
Silivri Belediyesi Tarımsal faaliyetlere yönelik gerçekleştirdiği kurslara bir yenisini daha ekleyerek Permakültür Tasarımına Giriş kursu gerçekleştirdi.
10 Aralık 2018, Pazartesi
SİLİVRİ’DE PAZAR ALIŞVERİŞİNDE FİLE DÖNEMİ
Çevre kirliliğini önlemeyi ve naylon poşet kullanımını azaltmayı hedefleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelindeki semt pazarlarında hemşerilerine alışveriş filesi hediye etti.
04 Aralık 2018, Salı
ENGELLİLERİN YAŞAM KAYNAĞI MÜZİK OLDU
Silivri’de yaşayan engelliler, sanatla ve müzikle hayata tutundu. Onlar müzik sayesinde hem gelişimlerinde önemli bir yol kat ediyor hem de hayatla barışarak dik durmayı öğreniyor.
03 Aralık 2018, Pazartesi
ARALIK AYI MECLİSİ BUGÜN
Silivri Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın I. Birleşiminin I. Oturumu, 3 Aralık 2018 Pazartesi Günü 10.00’da gerçekleştirilecek.
23 Kasım 2018, Cuma
IŞIKLAR BU YIL DA EĞİTİMCİLERİ UNUTMADI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Öğretmenler Günü nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimcilere özel olduklarını hissettirdi.
23 Kasım 2018, Cuma
İMAR AFFINI SUİSTİMAL EDEN KAÇAK YAPILAR YIKILDI
Silivri Belediyesi ekipleri İmar Barışı’na ilişkin düzenlemenin geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen 23 kaçak binanın yıkımı gerçekleştirdi.
21 Kasım 2018, Çarşamba
SİLİVRİ TOPRAKLARINDA TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERE TEŞVİK
Silivri’yi tarımsal üretim çalışmalarıyla zenginleştirmede kararlı olan Işıklar, tarım arazilerini “tıbbi ve aromatik bitki ekme” şartı ile çiftçilere ve üretim yapmak isteyen girişimcilere düşük fiyata ihale yolu ile kiraya verdi.