26 Temmuz 2019, Cuma YOĞURT FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI 58. Silivri Yoğurt Festivali ilk gününde yabancı ülkelerin ve yöre halk danslarının sahne performansları ile coşkuyla başladı. YOĞURT FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

Silivri Yoğurdu’nun yaşatılması ve bölgesel organik ürünlerin tanıtılması amacıyla yapılan Silivri Yoğurt Festivali’nin bu yıl 58’incisi düzenleniyor. Festivalin ilk gününde binlerce Silivrili’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen misafirler Festival Alanı’nı doldurdu. Sahne programına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç, TPIC Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çalık, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, MHP’li ve CHP’li belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

YERLİ VE YABANCI GRUPLARIN GÖSTERİLERİ İLGİ GÖRDÜ

Sahne programları Bulgaristan Başkonsolosluğu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Yöresel oyunları ve kostümleri ile büyük ilgi gören ekip çiçeğini ve yoğurtçu heykelini Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’dan aldı. Konservatuarlarda ders olarak öğretilen Alibeyspor Kulübü Aslıtolia Halk Dansları gösterisi büyük beğeni topladı. Ekip eğitmeni çiçeğini ve yoğurtçu heykelini MHP Milletvekili Hayati Arkaz’dan aldı. Güney Kore Halk Gösterisi Ekibinin yöresel dansı ve taekwondo gösterileri heyecan kattı. Güney Kore ekibi hediyelerini MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın’dan aldı. Silivri Belediyesi Engelsiz Sevgi Korosu’nun gösterisi geceye damga vurdu. Müzikler eşliğinde dans eden koro üyesi özel çocuklar, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı da kendilerine eşlik etmek üzere sahneye aldı. Başkan Yılmaz ile dans eden sevgi korosu üyelerinin mutluluğu görülmeye değerdi.

BAŞKAN YILMAZ: “MARKA KENT SİLİVRİ’Yİ BERABER KURACAĞIZ”

Gösteri gruplarının koreografilerini sergilemesinin hemen ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şunları söyledi:Silivri’de Festival dedik; Lavanta Hasat Festivalimiz, Börek Festivalimiz, bugün de 58’incisini düzenlediğimiz Yoğurt Festivalimiz. Selimpaşa’da Bamya ve Kavun Festivalimiz, Kadıköy’de Karpuz Festivalimiz, Değirmenköy’de Domates Festivalimiz... Hepsini Silivri için, ilçemizin tanıtımı için, gelenek göreneklerimizi, örf adetlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tüm Türkiye ve Dünya ile paylaşmak için. Silivri’de, bu topraklarda yoğurdun hikayesi çok eski. Bilinen 150 yıl ama daha öncesinden başlıyor. Size söz veriyorum 5 sene sonra burada cezaevi değil anneannelerimizin mayaladığı yoğurt, Silivri Yoğurdu konuşulacak. Bamyası, karpuzu, tarımı, çiftçilerimizin ürettiği ürünler konuşulacak. Biz Marka Kent dedik; bu yolda Silivri potansiyelinden haberdar olan yöneticiler olarak bunları söyledik. 42 km sahil, organik tarımın ve hayvancılığın yapılabileceği alanlar, 7 bin yıllık tarihi doku, İstanbul’un fethinin başladığı şehir; Silivri… Artık unutulan, bilinmeyen bir Silivri olmayacak. Ayrısı gayrısı olmadan beraber yürüyeceğiz. Siyasi hesaplar yapılmadan, memleketi, dini inancı, ideolojisi ne olursa olsun, el ele tutuşmuş elleri, gönül gönüle vermiş yürekleri ile Silivri yürüyecek. İstanbul duyacak, Türkiye duyacak. Marka Kent Silivri hayalini hep beraber yaratacağız. Bu kardeşiniz, gece gündüz demeden uyumadan bu hayale sizlerle ortak olacak. Herkesin bir kez görmek istediği, yaşamak için gıpta ettiği bir şehir olabiliriz. Bu potansiyeli hayata geçirecek insanlar da bu gece burada. Silivri’yi hep beraber hakkettiği yere getireceğiz. Ay yıldız al bayrağın gölgesinde Türk vatanı, Türk Milleti diyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye’yi lider ülke yapacağız. 4 gün sürecek festivalimizde iyi eğlenceler diliyorum, bol alışverişler diliyorum.”

DEVLET BAHÇELİ’DEN TEBRİK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi festivale davet etmişti. Yoğun programı nedeniyle festivale katılamayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin festivalde mesajı okundu. MHP lideri, gönderdiği telgrafta teşekkür ve tebriklerini iletti.    

EDİS SAHNESİYLE COŞTURDU

Festivalin ilk gününde sahne alan ünlü pop sanatçısı Edis, birbirinden sevilen şarkılarını seslendirdi. Dans ekibi ve koreografileri ile özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği Edis performansı ile göz doldurdu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz sahne de pop sanatçısı Edis’e Silivri Yoğurdu, Yoğurtçu Heykeli ve çiçek takdim etti. Silivrililer sevilen şarkıcının enerjisine cep telefonu ışıkları ile eşlik etti.

2'NCİ GÜNÜNDE HIZLA DEVAM EDİYOR

Festivalin 2’nci gününde spor turnuvaları devam ederken, satış alanlarının da açık olmasının yanı sıra saat 18.00’da Karaoke Yarışması başlayacak. Sahne programlarında ise; Silivri Belediyesi Elit Dans Halk Oyunları, Kültür Merkezi Sirtaki Gösterisi, geleneksel Yoğurt Yeme Yarışması gerçekleştirilecek. Son olarak gecenin ilerleyen saatlerinde ünlü şarkıcılar Ali Kınık ile Demet Akalın Silivrililer ile buluşacak.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü