29 Ağustos 2019, Perşembe YAZ SPOR OKULLARINA RENKLİ KAPANIŞ Silivri Belediyesi’nin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni yapıldı. YAZ SPOR OKULLARINA RENKLİ KAPANIŞ

2500 öğrencinin 11 farklı branşta eğitim aldığı Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları düzenlenen kapanış töreni ile tamamlandı. Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Halk Eğitim Müdürlüğü ve Silivri Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Yaz Spor Okullarının kapanış töreni Şahin Spor Tesisleri’nde yapıldı. Törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, Silivri Halk Eğitim Müdürü Seyfettin Aydın, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar, kurs antrenörleri, veliler ve çocuklar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kapanış töreni taekwando, karate ve jimnastik gösteri ile göz doldurdu.

YILMAZ: "KAPALI YÜZME HAVUZU TEMELİ EN KISA SÜREDE ATILACAK"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, törende gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Gençlerle, çocuklarla ve hanımefendilerle her zaman bir arada olduğunu söylemiş bir ağabeyiniz olarak, bunun bir kapanış değil bir başlangıç olacağanı sizlerle paylaşmak istiyorum. Silivri’de 365 gün kültür, sanat, spor etkinliklerimiz devam edecek. Yazın spor okullarını devam ettirip kışın da hafta sonları yapacağız. Evlatlarınızı, sigaradan başlayıp bilgisayar bağımlılığına varan kötü alışkanlıklardan kurtarmak için hafta sonları onlarla beraber olmaya, bunun için 7/24 çalışmaya devam edeceğiz. Silivrimiz lisanslı sporcu olarak nüfus oranına göre bir çok ilçemizden önde. 10 bine yakın lisanslı sporcumuz, 5 bine yakın faal sporcumuz var. Hedefimiz bunları iki katına çıkarmak. Maalesef Silivrimiz insan faktöründe şanslı olmasına rağmen, spor tesisi noktasında İstanbul’un en fakir ilçesi. Buradan size bir müjde vermek istiyorum, çok kısa sürede Kapalı Yüzme Havuzumuzun temelini atacağız. Bu havuzda hem hanımefendiler, hem gençler, hem çocuklar yüzme öğrenecek, spor yapacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti koruyacak, kollayacak ve muhasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak çocuklar ve gençler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bürokrasimizle belediyemiz son derece uyum içerisinde çalışıyor. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız düşüncesiyle spora, sanata ve eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

PARTAL: “SPORCULARIMIZLA NE KADAR GURUR DUYSAK AZ”

Silivri Kaymakamı Ali Partal ise konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün spor okullarımızın açılışındaki heyecanı kapanışta da görüyorum. Öğrencilerimizle çocuklarımızla gurur duyuyorum. Bu yaz okullarında bir çok sporcu yetiştirdik ve bir çoğu hem bölge hem il hem Türkiye çapında derecelere sahip oldular. Ne kadar gurur duysak azdır. Sporcular; çalışkan, disiplinli ve düzenli olurlar. Biz bu çalışkanlığı, düzeni, disiplini 9 Eylül’de açılacak eğitim- öğretim başlangıcından itibaren okullarımızda da istiyoruz. Sporu ne kadar seviyorlarsa, derslere de o kadar çalışacaklar. Ben özellikle en büyük katkıyı sağlayan Silivri Belediye Başkanımıza, İlçe Spor Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm antrenör ve usta öğreticilerimize birer birer teşekkür ediyorum. Spor biraz sorumluluk ve sabır gerektirir. Velilerimizin de bu yaştaki çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayabilmesi için haftada 3, 4 gün süren antrenmanlara karşı sabırlı olması gerekli. Sporla olan ilişkilerini bozmayalım, sabrımızı bu konuda da gösterelim istiyorum.” Konuşmaların ardından Kaymakam Partal, Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri antrenörlerin şiltlerini takdim etti. Program öğrencilerin de katıldığı büyük fotoğraf karesinin çektirilmesi ile tamamlandı.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü