22 Mayıs 2019, Çarşamba TİŞÖRTLER BEZ ÇANTAYA DÖNÜŞTÜ Silivrili kadınlar, Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce geri dönüşüme farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, geri dönüşüme atılmış tişörtlerden çanta yaptı. TİŞÖRTLER BEZ ÇANTAYA DÖNÜŞTÜ

Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Çanta Mahallesi Mahalle Evi’nde düzenlenen etkinlikte, Silivrili kadınlar eski giysilere el emeklerini katarak bez çantalar yaptı. Silivri Belediyesi tarafından toplanan atıkları geri dönüşüme kazandıran Trend DK Teksil Firma yetkilisi Ali Sinan Yaşar, kadınları Tekstil Geri Dönüşümü hakkında bilgilendirdiği konuşmasında, “Geri dönüşümün her türlüsü çok önemli. Sıfır atık hepimizin duyduğu bir şey. Tüm atıkları ayrı ayrı kaynağında ayrıştırarak toplamalıyız. Silivri’de 100’e yakın noktada bu sarı atık kutuları bulunuyor. Bunlar tekstil atıkları toplama kumbaraları. Bu noktalarda toplanan giysiler geri dönüşüme kazandırılıyor” dedi. “Eski Kıyafetlere Bir Şans Ver” konulu etkinlikte geri dönüşüme atılmış giysilerden bez çantalar yapan kadınlar farkındalık oluşturdu.

 

EŞMEN: “GERİ DÖNÜŞÜM KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”

Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bahar Eşmen, gerçekleştirilen etkinliğe katılan kadınlara teşekkür ederek, “Sıfır Atık Projesi kapsamında her türlü atığın ayrıştırılmasının hedeflendiği ve özellikle bez torba kullanımının teşvik edildiği şu günlerde, bu gibi etkinliklerle geri dönüşüm kültürünün ve farkındalığının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Kadınlarımıza, doğaya atıldığı takdirde yıllar boyunca kirlilik yaratan bir naylon poşet yerine, evlerinde atıl durumda olan bir eşyayı yeniden değerlendirerek nasıl geri dönüştürebileceklerini öğretiyoruz. Bir vatandaşımız için kullanım ömrünü tamamladığını düşündüğü bir atık, bir başkası için gerekli ve faydalı bir eşyaya dönüşebilir” dedi.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü