03 Ekim 2019, Perşembe STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLADI Silivri Belediyesi’nin 2020-2024 dönemi Stratejik Plan hazırlıkları, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantı ile başladı. STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2020-2024 dönemi Stratejik Plan hazırlıklarını başlattı. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk toplantı başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin katılımı ile düzenlendi. Başkan Yılmaz, hedef ve amaçların konuşulduğu stratejik plan toplantısında yaptığı konuşmada, “Hem 5 yıllık planı yapmak, hem de ilçenin gündemini oluşturan sorunlar ile ilgili tespitlerde bulunmak için bir araya geldik. Gönül ister ki Silivri’nin problemleri için, mutluluğu, refahı, çocuklarımızın geleceği, daha mutlu, daha huzurlu ve her zaman ifade ettiğim gibi herkesin yaşamayı arzuladığı bir Silivri hayali için çalışıyoruz. Bu hayalin peşinden gidip, başarabildiğimiz yere kadar başarabilmeli, ondan sonra da bizden sonraki arkadaşlara bu bayrağı devretmek adına çalışmalar yapmaya devam etmeliyiz. Proje yazmak, bu projeleri kağıda dökmek kolay. Benim için anlamlı kısmı, bu projeleri hayata geçirmek. Bu hedeflere inanarak, bu hedefler etrafında birleşip hayata geçirmeliyiz. Toplantıyı varlıkları ile şereflendiren her bir arkadaşımın amacının Silivri’ye hizmet olduğundan hiçbir şüphem yok. Ortak hedefimiz önce yaşadığımız kenti, sonra ülkemizi daha huzurlu ve daha mutlu yapabilmek. Bunları yaparken de milli ve manevi değerlerine bağlı vatandaşlar olabilmektir. Omuzlarımızda 200 bin kişinin yaşadığı bu kentin sorumluluğu var. En layıkıyla hizmet etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

MARKA KENT OLUŞTURMAK

Hazırlanan taslak planı okuyan Başkan Yılmaz, misyon ve vizyonu da ifade ederek amaçları şu şekilde sıraladı; Birinci; Vatandaş Memnuniyeti Odaklı Kurumsal Yapı ve Yönetim Anlayışını Oluşturmak, İkinci; Sürdürülebilir Şehirleşme ve Çevre Anlayışıyla Altyapısı Güçlü, Yenilikçi, Teknolojik Gelişmelere Açık Büyüyen Kent Oluşturmak, Üçüncü; Çevre, İnsan ve Toplum Sağlığı ve Yaşam Kalitesini Önceliğine Alan Yönetim Anlayışını Geliştirmek, Dördüncü; Tarımsal, Turistik, Tarihi ve Doğal Dokuyu Sürdürülebilir ve Rekabetçi Bir Anlayışla Koruyup, Geliştirerek Marka Kent Oluşturmak, Beşinci; Kapsayıcı Sanat, Spor ve Kültürel Faaliyetleri Gerçekleştiren, Yoksulluğu ve Eşitsizliği Ortadan Kaldıran, Birleştirici Sosyal Belediyeciliği Hayata Geçirmek Suretiyle Mutlu Bir Silivri Oluşturmak. Başkan Yılmaz’ın planı okumasının ardından meclis üyeleri de söz alarak görüşlerini aktardı. Stratejik Plan toplantıları devam edecek.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü