12 Haziran 2019, Çarşamba “SİLİVRİ’Yİ EVİMİZ GİBİ TEMİZ TUTACAĞIZ” Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline çalışma koşullarını iyileştirme sözü verdi. Yaz aylarındaki yoğunluğa dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Zorlukları aşmak bizim elimizde. Ben kendi evinin önünü nasıl temizliyorsa, Silivri’yi de öyle temizleyecek bir ekip istiyorum” dedi. “SİLİVRİ’Yİ EVİMİZ GİBİ TEMİZ TUTACAĞIZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye müdürlüklerini ziyaret ederek incelemelerde bulunmaya devam ediyor. İlçe terminalindeki hizmet binasında Silivri Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeliyle bir araya gelen Başkan Yılmaz, sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan ve ilçenin dört bir yanında temizliği sağlayan personelin taleplerini dinledi. Başkan Yılmaz’ın ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak ve Temizlik İşleri Müdürü Rıdvan Çiloğlu hazır bulundu.

 

YENİ TESİS SÖZÜ

Çalışma arkadaşlarına iş giysileri ile ilgili sorunların çözüleceğini söyleyen Başkan Yılmaz, aynı zamanda çay kahve içebildikleri, televizyon izleyebildikleri ve duşa girebildikleri bir çalışma ortamı sözü de vererek şu konuşmayı yaptı:

“Öncelikle bir takım olduğumuzu, Silivri Belediyesi ailesi olarak sizden hiçbir farkımın olmadığını, bir farklılık hissetmediğimi bilmenizi isterim. Amacımız Silivri’de yaşayanları mutlu etmek, Silivri’de yaşayanların Silivri’yi yaşayabilmesini sağlamak. Bunu gerçekleştirirken de her birinizin emeğinin, alın terinin karşılığını, teriniz kurumadan sizlere ödeyebilmeliyiz. Sizin hakkettiğiniz mesaileri, hakkettiğiniz ücretleri zamanında ödeyebilmek, fazlasını verebilmek, sosyal haklardan sizlerin faydalanabilmesi sağlamak görevimiz. Çünkü biliyorum ki Silivri Belediyesi’nde en cefakar, en vefakar şekilde çalışan birimlerden biri sizlersiniz. Hepinize ayrı ayrı değer veriyorum. Hem sorunlarınızı dinlemek hem problemlerini çözmek için daha sık bir araya geleceğiz. Sizlerin yüzü güldüğü zaman benim yüzüm gülecek; şehrin yüzü gülecek bunu biliyorum.

 

HER PERSONELİME EŞİT MESAFEDEYİM

Bir şehirde en büyük hizmet, vatandaşın ilk baktığı çalışma, ‘çöpü toplanıyor mu, sokağı süpürülüyor mu’ şeklinde. İnsanlar belediyenin çalışıp çalışmadığına bunlara bakarak karar veriyor. Siz vatandaşların önündeki ilk birimsiniz. Vatandaş ile aramızdaki en yakın mesafe sizsiniz ve biz bu mesafeyi kısalttığımızda, sizler işinizi iyi yaptığınızda hem belediyemize teşekkür noktasında dönüş geliyor hem de insanların yüzü gülüyor. Sizler ve ben, her birimiz Silivri Belediyesi ailesinin fertleriyiz. Bu ailenin her ferdine eşit mesafedeyim. Bir çalışanıma daha yakın, diğerine daha uzak değilim. Benim bir çalışanıma yakınlığım siyasi partiye göre değil, gönül verdiği partiye göre değil, o personelimin çalışkanlığına, dürüstlüğüne, işini sevmesine ve işini yapmasına göre olur. İşini yapan ehliyet ve liyakat sahibi, cefakârca ve dürüstçe çalışan her personelim benim en yakın çalışma arkadaşımdır. Seçim sürecinde ‘personeli işten çıkaracak’ diye dedikodular üretildi. Ben liyakat sahibi, cefakârca ve dürüstçe çalışan her personelimle, her ağabeyimle, her kardeşimle çalışmaya devam edeceğim. Hiç kimsenin kafasında soru işareti olmasın.

 

TASARRUFLARI SİLİVRİ’YE HİZMET İÇİN KULLANACAĞIZ

Önümüzdeki yaz aylarında nüfus 1 iken 3 oluyor. Yazlık nüfusumuz ile 400, 500 binleri buluyoruz. Çok ciddi problemler var ama bu problemleri çözecek güçte, kararlıkta ve iradedeyiz. Ekipman, araç desteği, personel desteği sağlanacak. Sizlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili de yapacaklarımız var. Temizlik hizmetlerinde yaptığımız tasarruflar var. Bu tasarrufların tamamı hem Silivri’ye iyi hizmet etme adına, hem şehrin çöp toplama maliyetlerini düşürme adına yapılıyor. Bu tasarruflarla hem sizlerin şartlarını iyileştirmek hem de şehre daha iyi hizmet vermek adına ciddi çalışmalar yapacağız.

 

BU EKİP BUNU BAŞARABİLİR

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bizi yoğun bir çalışma temposu bekliyor. ‘Sıfır Atık’ gibi bazı kampanyalarda bilinçlendirme çalışmalarımız olacak. Bu sayede sizin topladığınız evsel atık miktarlarını düşüreceğiz. Tüm bunlar ile ilgili seminer ve toplantılarımız olacak.  

Biz dersimize çalıştık, sizden de şunu istirham ediyorum; bu zor yaz döneminde zorlukları aşmak bizim elimizde. Ben sahada kendi evinin önünü nasıl temizliyorsa, Silivri’yi de öyle temizleyecek bir ekip istiyorum. Bu ekip bunu başarabilir. Bu yaz döneminde Silivri’yi evimiz gibi temiz tutacağız. Hep beraber mutlu Silivri’de yaşayacağız. İlçemizi daha güzel, daha temiz, daha yeşil, çevresi korunan bir Silivri haline getireceğiz.”




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü