SİLİVRİ’DE ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI YAPILDI
10 Kasım 2019, Pazar
SİLİVRİ’DE ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI YAPILDI
HABER FOTOĞRAFLARI
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümünde Silivri’de anma töreni düzenlendi.

Silivri’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümü nedeni ile anma programı düzenlendi. Silivri Sahili Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Silivri Kaymakamlık çelengi, 1’inci Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanlığı çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi, Cumhuriyet Başsavcılığı çelengi ve Rumeli Üniversitesi Çelengi başta olmak üzere siyasi partiler ve dernekler çelenklerini anıta sundu. Törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Erturan, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, 1.Ordu Komutanlığından görevlendirilen Muhabere Albay Süleyman Özkan, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DUYGULANDIRDI

Anma günü kapsamında düzenlenen salon programı Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Sahnesi’nde yapıldı. Silivri Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Silivri Anadolu Lisesi öğretmeni Tanju Kaya gerçekleştirdi. “Mustafa Kemal’e Sesleniş” şiiri ile Berkant Taşkın katılımcıları duygulandırdı. “10 Kasım Sabahı” isimli oratoryo gösterisi ile Ata’nın gözlerini hayata kapattığı günü anlatan öğrenciler, izleyicilere hüzünlü dakikalar yaşattı. Son olarak sahne alan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu koro, Atatürk’ün sevdiği “Havada Bulut Yok”, “Fikrimin İnce Gülü” gibi türküler ile büyük beğeni topladı. Protokol üyelerinin öğrenci ve öğretmenleri tebrik etmesinin ardından program sona erdi.