15 Haziran 2019, Cumartesi SİLİVRİ MUHTARLARI DEVLET BAHÇELİ İLE BULUŞTU Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, mahalle muhtarları ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Muhtarlarımızla Kahvaltı” adlı programa katıldı. SİLİVRİ MUHTARLARI DEVLET BAHÇELİ İLE BULUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’daki mahalle muhtarlarını ağırladı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve mahalle muhtarları da toplantıya katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle Ataköy Sheraton Otel’de gerçekleştirilen “Muhtarlarımızla Kahvaltı” adlı istişare toplantısında MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve mahalle muhtarları hazır bulundu.

 

MUHTARLIKLAR KALDIRILAMAZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhtarlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şu mesajları verdi: “Ülkemizin tarihi bir eşikte bulunduğu şu günlerde sizlerle birlikte olmaktan, bu anlamlı toplantıda bir araya gelmekten hakikaten bahtiyarlık duyuyorum. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden saygıdeğer muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle İstanbul’da fedakârca görev yapan, demokrasi mücadelesiyle öne çıkan 961 muhtarımıza en iyi dileklerimi sunuyorum.  Altını kalın olarak çizmek isterim ki, muhtarlıkların kaldırılması hususunda kesinlikle bir görüşümüz yoktur, olmamıştır, buna da asla gerek olmayacaktır. Muhtarlıklarımız varsa demokrasimiz diridir. Muhtar demek mahallesinin hadimi demektir. Muhtar demek mahalledeki devlet, mahalledeki dirayet, mahallindeki cesaret demektir. Milliyetçi Hareket Partisi muhtarlıkların kaldırılmasını değil, sorunlarının çözümünü, muhtarlarımızın taleplerinin karşılanmasını ve daha da güçlenmesini isteyen karardadır, samimi düşüncededir. Muhtarlıkların kaldırılmasını istediğimizi utanmadan, sıkılmadan, en küçük pişmanlık duymadan diline dolayanlar bir defa müfteri, kesinlikle de kötü niyetlidir. Muhtarlarımız demokrasimizin itibarıdır. Devletin mahalledeki gözüdür, kulağıdır, nefesidir. Elbette sorunlarınızı biliyoruz. Elbette beklentilerinizi haklı buluyoruz. Şunu biliniz ki, muhtarlarımızın her meselesi bizim de meselemizdir. Muhtarsız idare sistemi, muhtarsız sosyal ve toplumsal yapı akla da, mantığa da, yönetim sistemimizin doğasına da tamamen aykırıdır. Muhtarlarımızın yanındayız, muhtarlıkların yaşamasını istiyoruz, sizlerin her zaman tercümanı olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

 

YILMAZ: “EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM GİBİ GÖRÜYORUM”

Toplantıdan sonra değerlendirmelerde bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhtarların önemine dikkat çekerek yaptığı girişimleri örnek gösterdi. Muhtarlar için “Benim en yakınımdaki çalışma arkadaşım gibi görüyorum” diyerek mahallelerdeki sorun ve taleplerin çözülmesi için çaba harcadıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Sosyal projelerimiz başta olmak üzere muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda çevre temizliği, yol bakım onarım, alt yapı ve üst yapı alanındaki sorunlar olsun şuanda Belediyemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Ayrıca Haziran ayı meclis toplantımızın ikinci birleşiminde aldığımız karar ile muhtarlıkların giderlerinin belediyemiz tarafından karşılanmasını son derece önemsiyorum. Daha birçok projeyi muhtarlarımızla birlikte hayata geçireceğiz” dedi.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü