13 Mayıs 2020, Çarşamba SİLİVRİ BELEDİYESİ 20 BİN ADET FİDE DİKİMİ YAPTI Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde bulunan uygulama arazilerine 20 bin adet farklı türden fide dikimi yaptı. SİLİVRİ BELEDİYESİ 20 BİN ADET FİDE DİKİMİ YAPTI

Silivri Belediyesi Silivri için üretmeye Türkiye için geliştirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın tarımsal projeleri kapsamında, atalık tohum kapasitesi ve çeşitliliğini artırmak adına Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü uygulama arazilerine atalık tohum üretimi için yaklaşık 150 farklı çeşit tohumdan domates, biber, patlıcan, salatalık, acur, kavun, karpuz ve kabak fidesi yetiştirildi. Bu fidelerin bir kısmını tohum çoğaltma parsellerine bir kısmı ise büyük sebze parsellerine dikildi.  20 bin fideden elde edilen ürünler hasat edildikten sonra, yaş sebze meyve ya da salca, sos, turşu gibi islenmiş ürün olarak Gıda Bankası aracığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Dikilen fidelerden çoğaltılan atalık tohumlar ise Silivri’de üretim yapan çiftçilere dağıtılacak.