18 Şubat 2020, Salı SAYALAR’A SAĞLIK EVİ, ÇAYIRDERE’YE MAHALLE EVİ Mahalle ziyaretlerine Sayalar ve Çayırdere ile devam eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iki mahallenin sorunlarına yönelik talimat verdi. Sayalar’da vatandaşların talep ettiği sağlık evi, Çayırdere’de ise kadınların istekte bulunduğu mahalle evi kısa sürede yapılacak. SAYALAR’A SAĞLIK EVİ, ÇAYIRDERE’YE MAHALLE EVİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın mahalle ziyaretleri devam ediyor. Yapılan çalışmaları denetleyen ve yeni hizmetler konusunda bölge sakinleriyle bir araya gelen Başkan Yılmaz, bu kapsamda Sayalar ve Çayırdere Mahallesi’ni ziyaret ederek tespitlerde bulundu. Sayalar Mahalle Muhtarı Hüseyin Ece ve Çayırdere Mahalle Muhtarı Doğan Bilgiç’in bilgilendirmeleri ile iki mahallenin çözüm bekleyen sıkıntıları yerinde incelendi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; Sayalar’da Sağlık Evi, Çayırdere’de ise Mahalle Evi müjdeledi. Başkan Yılmaz’a ziyareti sırasında başkan yardımcıları Harun Akkan ve Hasan Solak, Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve birim müdürleri eşlik etti.

SAYALAR SAĞLIK EVİ HIZLICA YÜKSELECEK

Mahalle ziyaretine Sayalar’dan başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhtarlık binası önünde yer tespiti yaptı. Projesi ve bağışçısı hazır bulunan sağlık evini muhtarlık binası önünde düşündüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, çok kısa bir sürede tek katlı modern bir sağlık evinin mahallelilere kazandırılacağını müjdeledi.

PAZAR YERİNİN ETRAFI KAPATILACAK

Sayalar Mahallesi kapalı pazar yerini inceleyen Başkan Yılmaz, ilk olarak mahallelilerin taleplerini muhtar Hüseyin Ece’den dinledi. Yaz düğünlerinin de yapıldığı kapalı pazar yerinde bakım ve yenileme çalışmaları hızlıca başlayacak. Alanın aydınlatılması, sacların bakımı, duvarların boyanması gibi düzenlemeler elden geçirilecek. Aynı alan içerisinde yer alan spor sahasında da detaylı inceleme yapan Başkan Yılmaz, lavaboların boyanması ve bakımının yapılması, çitlerin yenilenmesi ve kapı onarımı gibi talimatlar da verdi. Mahallenin mevcut futbol sahasını inceleyen Başkan Yılmaz, zemin iyileştirmesi ve soyunma odalarının bakımının yapılacağını belirtti. Ayrıca sporcuların giyinmek ve maça hazırlanmak için kullandıkları soyunma odası Sayalarspor’un renkleri olan mavi beyaza boyanacak.

İLKOKULA KÜTÜPHANE, BİLGİSAYAR ODASI VE TİYATRO SALONU

“Tiyatro sahnesi, kütüphanesi ve bilgisayar odası olmayan köy okulu kalmayacak” projesi kapsamında Sayalar İlkokulu’nu ziyaret Başkan Yılmaz, burada sınıfları gezdi. Okulun üst katında bulunan boş sınıfların değerlendirilerek kütüphane, bilgisayar odası ve tiyatro salonu yapımı için hızlıca projelendirmesini istedi. Okul bahçesinde ise iki lojman ile ilgili de bakımının yapılarak desenli çizimler ile renklendirilmesi talimatını verdi.

ESKİ KAHVEHANE BİNASINDA TEKNİK İNCELEME

Meydandaki köy kahvehanesi, berber ve emlakçının bulunduğu yapıyı inceleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, binanın çok eski ve tehlikeli olduğunu ifade etti. Binada teknik incelemelerin yapılması gerektiğini söyleyen ve gerekli yönlendirmeleri yapan Başkan Yılmaz, incelemeler neticesinde yenileme veya projelendirme yapılmasını talimat verdi. Yine kahvehanenin bir üst mahallesinde bulunan ve köy düğünlerinde kullanılan meydanda da aydınlatma çalışmaları yapılacak. Sayalar caminin minaresinde ise teknik incelemelerin ardından kaplama ve boya işlemi ivedilikle yerine getirilecek

ÇAYIRDERE’DE MAHALLE EVİ MÜJDESİ

Ziyaretine Çayırdere Mahallesi ile devam eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, köy kahvehanesinde mahalleliler ile buluştu. Köy tüzelkişiliğin kaldırılmasının ardından Milli Emlak’a ve belediyeye devrolan arazilerle ilgili sohbet edildi. Kahvehane üzerindeki boş katı gezen Başkan Yılmaz, alanın hemen değerlendirilmesi ve Çayırdere Mahalle Evi olarak hizmete hazırlanması için talimat verdi.

ÇAYIRDERE ORTAOKULU KÜTÜPHANESİ VE TİYATRO SALONU YENİLENECEK

Ziyareti kapsamında Çayırdere Ortaokulu’nu da gezen Başkan Yılmaz, okulun mevcuttaki kütüphane, tiyatro salonu ve bilgisayar odasını inceledi. Başkan Yılmaz, kütüphane ve tiyatro salonunun iyileştirilmesi, modern ve okula yakışır bir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Yardımcılarına fikirlerini aktaran Başkan Yılmaz, hızlıca kullanışlı ve modern bir tiyatro salonu için çalışmaların başlamasını, anaokulu sınıfının da incelenerek ihtiyaç doğrultusunda oyun odası yapılmasının talimatını verdi.

KAPALI PAZAR YERİNE İYİLEŞTİRME

Köy düğünlerinde kullanılan kapalı pazar yerini ekibi ile yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, vatandaşların talepleri doğrultusunda bir gelin odası ve lavabo yapılmasına yönelik talimat verdi. En uygun yeri birebir tespit eden Başkan Yılmaz, ardından futbol sahasını gezdi. Doğal çimden oluşan futbol sahasında zemin iyileştirmesi, çevre çiti ve kale direklerinin yenilemesi yapılacak.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü