11 Kasım 2022, Cuma ÖĞRENCİLERİN DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 12 Kasım Afet Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikle, İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Destek AFAD Gönüllüleri ile birlikte deprem sonrasında yaşanabilecek durumların senaryo edildiği bir tatbikat gerçekleştirdi. ÖĞRENCİLERİN DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi afet gönüllüleri yetiştirmeye devam ediyor. AFAD ile koordineli olarak yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında, Destek AFAD Gönüllüsü 70 üniversite öğrencisine eğitim verildi. Ayrıca Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 12 Kasım Afet Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, gönüllü İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri önemli bir tatbikat yaptı. Afet Koordinasyon Merkezi eğitmenleri eşliğinde, merkezin kısa eğitim parkurunda gerçekleşen ve deprem sonrasında yaşanabilecek durumların senaryo edildiği tatbikatta öğrenciler; enkaz sonrası müdahale, barınma, araç gereç tanıtımı, afet psikolojisi ve ilkyardım gibi sınavları başarıyla geçti.

BAŞKAN YILMAZ: “DOĞAL AFETLERE KARŞI HAZIR KITAYIZ”

Gönüllü öğrencilere eğitim parkurunda eşlik eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Afet Koordinasyon Merkezimizdeki eğitmenlerimiz tarafından, Rumeli Üniversitesi öğrencilerine eğitimler veriliyor. Ben öncelikle bugün bizlerle birlikte olan ve bizlere destek veren gönüllülerimize ülkem adına ve insanlık adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye özellikle son yıllarda doğal afetlerle sıkça karşı karşıya kalıyor. Biz de Silivri Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına Afet Koordinasyon Merkezimizi inşa ettik. Bu merkezimizde arama kurtarma ekiplerimiz, eğitim birimimiz ve kentimizi 24 saat gözlemleyen birimimiz ile İstanbul’da ve Türkiye’de birçok belediyeye örnek olabilecek hizmetler veriyoruz. İnşallah doğal afetler yaşanmaz ama yaşanırsa da biz Silivri Belediyesi olarak hazır kıtayız. Afetlere karşı dirençli bir Silivri için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü