21 Ekim 2019, Pazartesi MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI 19 Ekim Muhtarlar Günü Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı. MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Silivri’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni yapıldı. Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende Silivri Muhtarlar Derneği çelengini Dernek Başkanı Muharrem Eren anıta sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törene Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti mensupları, mahalle muhtarları, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsileri katıldı.

EREN: “SİLİVRİ’MİZE HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Göreve geldiği günden bugüne biz muhtarlara hak ettiği değeri veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ilk olarak 2015 yılında kutlanılmaya başlanan bu Muhtarlar Günü’nü bizlere hediye ettiği için huzurlarınızda teşekkür ederim. Göreve geldiğimizden günden itibaren biz muhtarlara, bir baba şefkati ile yaklaşan Sayın Kaymakamımız Ali Partal’a çok teşekkür ediyorum. Muhtarlar olarak teşekkür borç bildiğimiz bir diğer isim ise değerli Belediye Başkanım Volkan Yılmaz. Görevi devraldığı ilk andan itibaren çıkar siyaseti yerine “Mutlu Bir Silivri” sloganı ile hizmeti öncelediği için şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlar olarak hepimiz ne kadar önemli bir görevimiz olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu görev bilinci ile önce sorumlu olduğumuz köy ve mahallelere sonra Silivri’mize ve hepsinin üstünde cennet vatanımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Muhtarlık görevinin tarihine baktığımızda ne kadar önemli olduğumuz net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Tam bu noktada ülkemizin demokratik seçimlerinin 1800’lü yıllarda muhtarlık seçimleri ile yapıldığını hatırlatmak istiyorum. Kelime anlamı olarak muhtar seçilmiş demek, aslında demokrasinin de bekçisi sayılıyoruz. Dünyanın bir çok ülkesinde örneği olmayan bir görevimiz var. Muhtar köyündeki her evin sırrını bilir ve onu çok iyi korur. Muhtar arabulucudur, aile içindeki sorunları çözen kişidir, idare edendir. Muhtarlar, devlet ile halk arasında köprüdür. Devlet tarafından bakılınca halk, halk tarafından bakılınca devlet olarak anlaşılır. Biz Muhtarlar Derneği çatısı altında, tüm muhtar arkadaşlarım ile birlikte dayanışma içinde, mahallemizde yaşayan vatandaşımızın hak ve hukukunu koruyarak, devletimizin ve belediyemizin yapacağı hizmetlerin vatandaşlarımız talepleri doğrultusunda gerçekleşebilmesi için gece gündüz demeden görevimizin başındayız. Marka Kent Silivri hedefleri çerçevesinde köy ve mahallelerimizi örnek yaşam alanlarına dönüştürmeyi sürdüreceğiz.” Program Atatürk Anıtı’nda toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü