19 Eylül 2019, Perşembe SİLİVRİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Mareşallik’ ve ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 98. yıl dönümü ve Gaziler Günü Silivri’de törenle kutlandı. SİLİVRİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Silivri’de Gaziler Günü resmi tören ile kutlandı. İlçe Kaymakamlık binası önünde toplanan Silivrili Gaziler ve aileleri, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Tören kapsamında sırasıyla kaymakamlık çelengi, belediye başkanlığı çelengi ve Muharip Gaziler Derneği Silivri Şubesi çelenkleri Atatürk Anıtı’na bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziler Günü mesajı okundu. Muharip Gaziler Derneği Silivri Şubesi adına Reha Toksöz günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparken, öğrenciler ise şiirler okudu.

GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BULUŞTU 
Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,  Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir ve ilçe protokol üyeleri, resmi törenin ardından şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile bir araya geldi. Yelken Restoran’da düzenlenen yemekte Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivrili gazileri ve ailelerini misafir etti. Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, gaziler gününü kutladığı konuşmasında, “Sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

PARTAL: “GAZİLER GÜNÜNÜZÜ TEBRİK EDİYORUM”
Silivri Kaymakamı Ali Partal gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Türk tarihi şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla doludur. Şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin ölümsüz sembolleridir. Milleti, vatanı, bayrağı ve ezanı için, göklerdeki ezanın susmaması için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, muhterem gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün 19 Eylül Gaziler günü, gazilerimizin gününü tebrik ediyorum. 19 Eylül aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün mareşallik ve gazi ünvanı aldığı gün. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu güzel günü organize eden Silivri Belediyemize, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz Bey’e teşekkür ederim. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

İlçe Müftü Vekili Kemal Gümüş tarafından yapılan yemek duasının ardından program sona erdi.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü