04 Temmuz 2019, Perşembe BAŞKAN YILMAZ’DAN İSTİHDAM HAMLESİ Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçedeki sanayi bölgelerini ziyaret ederek işadamları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Değirmenköy sanayicileriyle buluştuğu toplantıda alt yapı, ulaşım ve istihdam sorunlarına çözüm yolları konuşuldu. BAŞKAN YILMAZ’DAN İSTİHDAM HAMLESİ

İlçedeki sanayi kuruluşlarının sorunlarını dinlemek ve kısa zamanda çözüme ulaştırmak amacıyla ziyaretlere başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ikinci durağı Değirmenköy Sanayi Bölgesi oldu. Özyaşar Gurubu’nun ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, SİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Harun Akkan, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas ile Değirmenköy Sanayi Bölgesinde hizmet sunan iş adamları katıldı. Başkan Yılmaz, iş adamlarının sorunlarını tek tek dinleyerek not aldı.

YILMAZ: “DESTEKLENMESİ GEREKEN İŞLER YAPIYORSUNUZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yol sorunları, elektrik ve internet gibi alt yapı problemleri, imar planı değişikliği gerektiren konular ve İSKİ alanındaki sorunların değerlendirildiği toplantıda şu konuşmayı yaptı: “Biz yalnızca belediyemizin bir derdi olduğu zaman sizleri ziyaret etmemeliyiz. Sorunlarınızı dinlemek ve o sorunlara belediye başkanlığımız olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, merkezi hükümet olarak imkânlarımızla nasıl çözüm bulabiliriz, çalışma şartlarınızı nasıl iyileştirebiliriz, alt yapı sorunlarınızı nasıl giderebiliriz, tartışmak üzere buradayız. Çok konuşmaktan ziyade sizin sorunlarınızı dinlemek istiyorum. Ben Volkan Yılmaz olarak, her zaman hem vatandaşın hem de Silivrili sanayicilerin yanında olacağım. Ulaşılamayan bir belediye başkanı benim dönemimde olmayacak. Size yokuş değil, iniş gösteren bir anlayış olacak. İşin öznesinde, Silivri’de yaşayan insanların mutluğunu hedefledik, ‘Marka Kent Silivri’yi hayal eden bir anlayışla karışılacaksınız. Siz sanayiciler zor şartlarda üretim yapan, ciddi yatırımlar yapan, risk alan, yani desteklenmesi gereken bir iş yapıyorsunuz. Silivri yalnızca tarımla, yalnızca sanayi ile anılsın istemiyoruz. Marka Kent profilin her özelliğine sahip olmalı. Tüm yolların kavuştuğu bir merkez Silivri. Silivri’yi yöneten idareciler de bunun farkında olmalı. Tüm ekibimle sizlerin sorunlarını birinci ağızdan dinlemek için buradayız.

“ELEMAN İHTİYAÇLARINIZI GİDERMEYİ HEDEFLİYORUZ”

7- 24 çalışma azmi ile Silivri’ye hizmetkâr olacağız. En büyük problemlerinizden biri iş gücü, yani aradığınız nitelikteki mesai arkadaşlarınızı bulmak. Benim de en büyük problemim 10 kişi arıyorsa 8’i iş istiyor. Vasıflısı, vasıfsızı, mühendisi… Onları sizlerle buluşturabilecek platformlara ihtiyaç var. Belediye Başkanlığı bünyemizdeki var olan Kariyer İstihdam Ofisimizi daha işlevsel hale getirmeyi hedefledik. Ekiplerimiz bugün buradalar. Sonraki günlerde sizleri ziyaret edecekler. Aradığınız özellikteki işçileri bizim elimizdeki iş arayanlarla havuzda toplayıp eleman ihtiyacını gidermeyi hedefliyoruz. Çözüm odaklı çalışmalarımız devam edecek. Bu problemleri beraberce, bireysel problemlerimiz gibi görüp Silivri sorunlarını da bu düşünce ile çözmeliyiz. Bu bir başlangıç olsun. Bundan sonra gündemli bir toplantı yaparak planlı ve projelere dayalı olarak buluşalım.” Konuşmasının ardından şikayet ve talepleri tek tek cevaplandıran, hangi çözüm yollarına başvurulması gerektiğini aktaran Başkan Yılmaz, katılımları için işadamlarına teşekkür etti. Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü