09 Nisan 2019, Salı YILMAZ DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI Silivri Belediyesi yeni dönem Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediye Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen Devir Teslim töreni ile görevi devraldı. YILMAZ DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz mazbata töreni ardından Belediye Başkanlığı makamında görevi devraldı. Gerçekleştirilen programda Başkan Volkan Yılmaz, geçmiş dönem başkanı Özcan Işıklar ile hediyeleşerek, tüm katkıları için teşekkür etti. Devir teslim töreninde konuşan Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi: “Bugün burada demokrasimizin tecelli eden bir sonucu gereği devir teslim töreni için bulunuyoruz. Bu demokrasimizin bir teamülü bir gereği, hepimiz için Silivrimiz için hayırlı olmasını öncelikle temenni ediyorum. Öncelikle sayın başkanımıza, sevgili kardeşimize, arkadaşımıza, dostumuza, Silivri’nin yeni başkanına görevin hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Silivri’de hizmet etmek gerçekten onurlu bir görev. Bu görevi yapmış, bu onuru yaşamış biri olarak söylüyorum Silivri’de hizmet etmek kolay bir görev değil. Bu onuru yaşamakta devretmekte benim adıma onurlu bir görev. Silivrimize hizmetler yapmasını gönülden diliyorum, kendisi yapacağına da inandığım bir kardeşim. Silivrimiz bırakın İstanbul’u Türkiye’nin çok önemli bir bölgesi. Tarımın, sanayinin, hizmet sektörlerinin, bilişim sektörlerinin birbirleri ile çelişmeden gelişebileceği ender bölgelerden biri. O kadar parlak bir geleceğe sahip ki bunu ben yaşayarak bizzat gördüm. Burada ömrünü geçirmiş bir kardeşiniz olarak şunu da gururla söylüyorum ki, Silivri çok güzel bir geleceğe hazırlanmakta büyük fırsatları da içinde barındırmakta. Biliyorum ki yeni başkanımız da bunun farkında, çok iyi biliyor. El birliği ile yeni görevinde bunu daha ileri taşıma konusunda büyük çabalar göstereceğine inancım tam. Kendisine Silivri olarak gereken desteği, katkıyı vereceğimize inancım da tam. Barış içinde huzur içinde bir seçim yaşadık. Buna katkı sunan başta sevgili yeni Belediye Başkanımız dâhil olmak üzere bütün siyasi partilerimize, başta Kaymakamımıza, İlçe Emniyet Müdürümüze, seçimlerde yarışan siyasi partilerimize, adaylarımıza huzuru içinde bir seçim geçirmemize vesile olan tüm kardeşlerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN YILMAZ: HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Devir teslim töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Öncelikle bugün Silivri’ye yakışan, Silivri’nin hoşgörüsüne, kültürüne, kardeş hukukuna, beraber yaşama iradesine yakışan bir seçim atmosferi yaşandı. Buna katkı sunan Sayın belediye başkanımıza da ilçe başkanlarımıza da her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Silivri halkına yürekten teşekkür ediyorum. Değerli başkanımın da ifade ettiği gibi önümüzdeki süreçte hep beraber el ele omuz omuza, Silivri’de yapılacak hizmetleri hep beraberce yapacağız. Yola çıkarken ifade etmiştim, Silivri’nin problemlerini ortaya koyduğumuzda, bu problemleri kendimize dert keder edinip, yan yana gelmesi imkansız diye tabir edilen insanların bakmışsınız Silivrililik ruhu etrafında el ele tutuştuğunu göreceksiniz. Ben bunu Silivri’de başaracağımıza inanıyorum. Seçim sürecinde de el ele tutuşamaz denen insanların tutuştuğunu da gördük. Silivri’ye hizmet etmek için bana bu fırsatı veren tüm Silivrili hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren bana oy vermiş vermemiş, hangi ideolojiye, hangi siyasi görüşe gönül vermiş olursa olsun herkesin Belediye Başkanı olacağıma söz vermiştim. Sözümün arkasındayım. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım Silivri’nin merkezindeyiz. Bir pergel gibi düşünün, herkese ama herkese eşit mesafedeyiz. Zengine de fakire de CHP’liye de MHP’liye de herkese eşit mesafede olacağız. Zaten belediye başkanlığı görevi onu gerektiriyor. Biz aç açıkta olanı gidip bulan, fakirin, fukaranın, garibanın yanında olan, şeffaf, saydam, denetlenebilir bir belediye olacağız. Bugünden itibaren herkesin yanında, herkese eşit mesafede hizmetler için sayın başkanımın da takip etmesini özellikle istiyorum. Koşan, çalışan ama eşitlik ilkesinden asla ve asla taviz vermeyen bir belediye başkanı olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu atmosferi Silivri’de yaşatan 2009-2019 arasında Sayın Özcan Işıklar’a Silivri’ye yaptığı tüm hizmetler için şahsına ayrıyeten teşekkür ediyorum” dedi.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü