14 Haziran 2019, Cuma HAZİRAN MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Silivri Belediyesi Haziran Ayı toplantısının 2. Birleşiminin I. Oturumunda komisyon maddeleri okunarak onaylandı. HAZİRAN MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Silivri Belediye Meclisi’nin 14/06/2019 Cuma tarihine rastlayan Haziran Ayı toplantısının 2. Birleşiminin I. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddeleri ve komisyon görüşleri okunarak onaylandı.

 

BELEDİYE HİZMETLERİ İHALELER RAPORU ONAYLANDI

Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç kiralama gibi hizmetlerin ihalesinin yıllara yaygın olarak yapılması kabul edildi.

 

MUHTARLIKLARA 12.000 TL DESTEK

Haziran Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşiminde alınan kararla ilçe muhtarlıklara ait Elektrik, Su, Doğalgaz ve İnternet fatura giderlerinin 12.000 TL’lik kısmı Silivri Belediyesi’nce ödeneceği komisyon görüşü onaylandı. Gündem Maddelerinin 3. Sırasında yer alan Belediye Plan ve Proje Müdürlüğü Teşkilat Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği revizesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülerek onaylandı. Hemen ardından Silivri İlçesi, Sancaktepe Mahallesi (eski Çanta-Fatih Mahallesi), 432 ada 2 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu İlavesi plan değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu ise daha iyi incelenmesi gerekçesiyle yeniden görüşülmek üzere bekletildi.

 

ÖZEL ÇOCUKLARA BAŞARI ÖDÜLÜ

Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencilerine sportif başarılarından dolayı ödüllendirilmeleri ile ilgili gündem maddesi kabul edildi.  20- 23 Mayıs tarihlerinde Özel Sporcular Federasyonu’nun İzmir’deki yarışmalarında üstün başarı elde eden Server Erdem, Ayşegül Kanık ile Hasan Hüseyin Akar ve Volkan Yavuzaslan’a ülke genelinde elde ettikleri başarı sebebiyle ikişer adet Cumhuriyet altını hediye edilmesi kabul edildi.

 

SEYMEN MAHALLESİ’NDE MEZARLIK

Seymen Mahallesi, 19.570 alanın imar planlarında mezarlık alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifine 4408 metre kare yüzölçümlü 488 nolu parselin tamamı toplam 59.123 metre kare alan 489  nolu parselin 2269 metre karesinin mezarlık alanına alınması uygun görülmüş, ancak yasanın girdiği tarihte mezarlık olmayan alanın ihaleye verilmesi nedeniyle ihaleyi alan kiracının hak kaybının önlenmesi geri kalan kısmının ise yapılacak kıymet akdi doğrultusunda ayni ve nakdi belediye tarafından ödenmesi veya eşdeğer yer tarafımıza verilmesi kaydıyla olumlu görüş verilmesi uygun bulundu.

 

İLÇEDE İSİMSİZ CADDE VE SOKAKLARA YENİ İSİM ÖNERİSİ

Gümüşyaka Mahallesi’ndeki isimsiz sokağa “İlteriş Han Sokak” ismi ve Çayırdere Mahallesi’ndeki isimsiz sokağa da “Fevzi Sokak” isminin verilmesi İBB meclisine tavsiye olarak sunulması kabul edildi.

 

İLÇE SEÇİM KURULUNA YENİ YER TAHSİS EDİLDİ

Silivri Belediyesine ait 1077 ada 5 parsel üzerinde bulunan ve tahsisi yapılan New Center Alışveriş Merkezi’ndeki 36 nolu bağımsız bölümün 14.06.2020 tarihine kadar Silivri İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına tahsis edilmesi, 33 nolu bağımsız bölümün tahsisinin iptal edilerek, 37 nolu bağımsız bölümün süresinin uzatılmasına karar verildi. Kanunca aidatların Silivri İlçe Seçim Kurulu tarafından ödenmesi ve ortak protokol için Silivri Belediye Başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

 

TÜRK KIZILAY DERNEĞİ İLE ORTAK HİZMET PROTOKOLÜ

Belediye ile Türk Kızılay Derneği arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda hazırlanacak protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesi onaylandı.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü