30 Mayıs 2019, Perşembe HACİVAT KARAGÖZ GÜLDÜRDÜ Silivri Belediye’sinin düzenlediği “Güneş Ramazan’da Doğar” isimli tiyatro gösterisi Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda ilgiyle izlendi. HACİVAT KARAGÖZ GÜLDÜRDÜ

Silivri Belediyesi Ramazan Ayı boyunca kurduğu Gönül Sofraları’nın yanı sıra, Silivrilileri tiyatro gösterisi ile de buluşturdu. Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen program Hacivat-Karagöz oyunu ile başladı. Özellikle minik seyircilerin heyecanla takip ettiği geleneksel Türk Gölge Oyunu büyük beğeni topladı. Hemen ardından Silivri Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun oyuncularının sahnelediği “Güneş Ramazan’da Doğar” isimli tiyatro oyunu da ilgiyle izlendi. Ramazan’da ailesine oruç tuttuğunu söyleyip, yalanı ortaya çıkınca kendini affettirmeye çalışan bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı gösteri güldürürken öğretti.