ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SAYGIYLA ANILDI
20 Mart 2018, Salı
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SAYGIYLA ANILDI
HABER FOTOĞRAFLARI
Silivri’de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü çerçevesinde ilçe protokolünün şehit mezarlarını ziyaretiyle başlayan program, Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumuyla devam etti. Belediye her yıl olduğu gibi bu yıl da şehit ailelerine ve gazilere yemek verdi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Silivri’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İlçe protokolünün şehit mezarlarını ziyaretiyle başlayan program ardından Atatürk Anıtı’na yapılan yürüyüş ve çelenk sunma töreni ile devam etti. Programa; Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Kaymakamlık binası önünden Atatürk Anıtı’na kadar gerçekleşen kortej yürüyüşüne Silivri Belediye bandosu da eşlik etti. Çelenk sunumunun ardında ilçemizdeki şehit mezarlarından alınan topraklar Çanakkale Şehitliğini gönderilmek üzere bisikletleriyle yola çıkacak olan öğretmenlere teslim edildi.

EMRE SARITAŞ ADINA KORU OLUŞTURULDU

Çelenk sunumunun ardından Silivrili Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş adına Silivri Belediyesi ve Başak Ticaret katkılarıyla oluşturulan korunun açılışı gerçekleştirildi. Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte ilçe protokol üyeleri şehidimizin ailesinin katılımlarıyla koruya fidan dikimini gerçekleştirildi.

IŞIKLAR: “ŞANLI TARİHİMİZİN SORUMLULUĞUNU SONSUZA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Başkan Işıklar, şehit ailelerini ve gazileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yemekte ağırladı. Yelken Restoran’da verilen yemeğe ilçe protokol üyeleri de katıldı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, yurdunu canından üstün tutan şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet borçluyuz. Yıllar boyu binlerce şehidin kanı, canı pahasına Türk’e ebedi yurt olan bu toprak, aziz şehitler bağrında yattıkça kutsallığını koruyacaktır. Saraybosna’sında, Balkanlarda, Kosova’sında, bugün Afrin’de üç kıtanın her tarafında canını vermiş aziz milletimizin şehitlerini de hatırlamamız gerekiyor. Bu mübarek dinimizi 761 yılından bugüne kadar taşımış bu milletin, manevi değerlerine en büyük katkı yapanın da bu millet olduğunu hiç unutmamız gerekiyor. Ne kadar büyük coğrafyadan sorumlu olduğumuzu ve o topraklarda bıraktığımız şehitlerimiz ve yaşayan gazilerimizin hatıralarını ve onurlu mücadelelerini hep hatırlayacağız. Büyük şanlı tarihimizin sorumluluğunu, onun verdiği görevi hiç unutmadan sonsuza kadar devam ettireceğimize gönülden inanıyorum” dedi.

PARTAL ÇANAKKALE ZAFERİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Silivri Kaymakamı Ali Partal yaptığı konuşmada, 18 Mart’ın önemini vurgulayarak; “Çanakkale Savaşı bir savaş olarak tanımlanmasından çok daha öte bir ruhun, bir milletin yok edilemezliğini tüm dünyaya olan ifadesidir. Şehit ve gazilerimize minnettarız” dedi.