BELEDİYEDEN HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
05 Ekim 2018, Cuma
BELEDİYEDEN HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
HABER FOTOĞRAFLARI
Silivrili minikler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Hizmetleri Şefliğine bağlı Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezini dolaşarak hem yapılan çalışmaları inceledi hem de can dostlarımızı ziyaret etti.

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Hizmetleri Şefliğine bağlı Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde minik ziyaretçilerini ağırladı. Merkezde yapılan çalışmaları yerinde görerek, Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan öğrenciler, daha sonra geçici bakımevinde tedavi ve aşılama çalışmaları yapılmak üzere misafir tutulan hayvanları ziyaret etti. Ziyaret sırasında Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları minik öğrencilere eşlik ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HAYVAN SEVGİSİ AŞILANDI

Merkezi guruplar halinde dolaşan öğrencilere, hayvan sevgisi ve koruma bilinci aşılanırken; hayvanların doğa ile uyum halinde yaşayabilmesi için Silivri Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar da anlatıldı. Öğrenciler için Yaşar Kemal Sergi Salonumuzda “Hayvan Sevgisi ve Zoonoz Hastalıklar” konulu bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Turgut Reis İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu ve Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’ndan gelen öğrencilere, Veteriner Hekim Oktay Can tarafından bilgiler aktarıldı.

CAN DOSTLARIMIZA ÖZEL ZİYARET

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi özel öğrencileri de Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezini dolaşarak, tedavi görmek için tutulan hayvanları ziyaret etti.