16 Ekim 2019, Çarşamba BELEDİYE EKİPLERİNDEN EV EV SAĞLIK TARAMASI Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün sağlık ekipleri, ilçenin dört bir yanında evlerinden çıkmayan vatandaşlara ulaşmak üzere kolları sıvadı. BELEDİYE EKİPLERİNDEN EV EV SAĞLIK TARAMASI

Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tüm mahallelerde başlatılan sağlık kontrolleri kapsamında yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların tespiti yapılmak üzere ziyaretler başladı. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nin sağlık ekipleri ilk ziyaret ve sağlık kontrolünü Danamandıra Mahallesi’nde gerçekleştirdi. İlçe merkezine olan uzaklıkları sebebi ile sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan ve yakınları tarafından bakılan 65, 70 yaş üstü yaşlılar tespit edildi. Danamandıra Mahalle Muhtarı Çengiz Çelik ile birlikte kapı kapı dolaşan sağlık ekipleri, vatandaşların; tansiyon, şeker ölçümleri, ilaç kullanımlarını ve yaşam koşullarını inceleyerek, gıda desteği gibi konularda eksikleri not aldı. Bakıma ihtiyacı olan vatandaşların sağlık kontrolleri sırasında çıkan değerler vatandaşların yakınlarına bildirilerek, takip noktasında önemli konular aktardı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ziyaretler ile ilgili, “Ekiplerimiz hasta ve yaşlılarımızı tek tek tespit ediyor. Bu ziyaretlerin ardından vatandaşlarımızın akülü sandalye, hasta yatağı, ev temizliği ve gıda ihtiyacı gibi eksiklerine çözüm bulacağız.” dedi.