15 Nisan 2019, Pazartesi BAŞKAN YILMAZ’IN TURİZM HAFTASI MESAJI Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı yayınladığı mesaj ile kutladı. BAŞKAN YILMAZ’IN TURİZM HAFTASI MESAJI

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeni ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz mesaj yayınladı. Silivrili hemşerilerinin Turizm Haftası’nı yayınladığı mesaj ile kutlayan Yılmaz, “Silivri’yi çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz’ın mesajı şöyle: “Silivri’miz binlerce yıllık tarihi ile medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kenttir. 862 kilometrekare yüzölçümüyle İstanbul’un en büyük ikinci ilçesidir. Marmara Denizi’ne 42 kilometre kıyısı, demiryolu güzergahı, Kuzey Marmara Otoyolu, D-100 Karayolu ve E-80 Otoyolu ilçenin ulaşım imkanları açısından önemini göstermektedir. 

‘Marka Şehir’ hedefimizin büyük bölümünü turizm oluşturmaktadır; çünkü dünyanın en önemli sektörleri turizm ile bir bütün halindedir. Silivri’de kültür turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi ve spor turizmi açısından geniş imkanlarının bulunması bu kentin en büyük özelliklerindendir. 

Turizmin her alanda canlı tutularak, etkinliklerle, uluslararası organizasyonlarla ve yatırımlarla Silivri’nin tanıtımı yapılırken, yaşam kalitesinin de artacağına inancım tamdır. 

Turizm konusunda zengin bir alt yapısı olmasına rağmen yıllardır göz ardı edilen Silivri, ileriki yıllarda gıpta ile söz edilecek, yöresel ürünleri ile dünyaya ün salacak, deniz turizmi ile bölgenin tatil merkezi olacak, sanatsal faaliyetleriyle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapacaktır. Bu sayede hizmet sektörlerine büyük bir katkı sunmasının yanı sıra ekonomik büyüme ve beraberinde oluşacak istihdam olanaklarıyla Silivri’nin katma değeri artacaktır. 

2023 yolunda 23 dev projemizde açıkladığımız gibi 450 teknelik Yat Limanı, Kaplıca Tesisi, Arkeopark ve Kültür Parkı, Kent Müzesi, Metro ve Metrobüs gibi projelerimizle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırmayı, böylelikle Silivri’yi çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. 

Silivri Belediyesi olarak sektörün tüm yatırımcılarını bölgemize davet ederken, güven ve uyum içerisinde tüm kolaylıkları sağlayacağımızı belirtiyor, turizmin gelişmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Turizm Haftası kutlu olsun. 




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü