30 Mart 2021, Salı BAŞKAN YILMAZ: “ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN” İçişleri Bakanlığınca yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla Silivri’de "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Kaymakam Partal ve Başkan Yılmaz, yaya geçidini kırmızıya boyadı. BAŞKAN YILMAZ: “ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN”

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde “30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması yapıldı. Silivri’de gerçekleştirilen farkındalık etkinliği öncesinde, ilçe genelinde bulunan birçok yaya geçidine Silivri Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından kırmızı çizgi çekildi. 30 Mart Salı günü Yeni Mahalle Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi önündeki yaya geçidinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ragıp Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Yaya önceliğini vurgulamak amacı ile geçidin orta şeridi kırmızı renge boyandı. Başkan Yılmaz, sürücülerin yaya önceliğine hassasiyet göstermeleri gerektiğini hatırlatarak, “Tüm sürücülerimizin uygulamaya riayet ederek, yaya önceliğine hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Öncelik hayatın, öncelik yayanın.” dedi.

Haber Fotoğrafları