26 Ağustos 2019, Pazartesi BAŞKAN YILMAZ: “EBEDİYETE KADAR BU TOPRAKLARDA OLACAĞIZ” Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ve 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’un yıl dönümleri nedeniyle yayınladığı mesajında, “Ebediyete kadar bu topraklarda olmaya devam edeceğiz.” dedi. BAŞKAN YILMAZ: “EBEDİYETE KADAR BU TOPRAKLARDA OLACAĞIZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ve 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’un yıl dönümleri nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türk milletine Anadolu’nun kapılarını açan ve yurt edindiğimiz bu topraklarda yeni bir dönemi başlatan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, şanlı mazimizin kıvanç tarihidir. Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusu, Bizans’ı tarumar ederek büyük bir zafer kazanmıştır. Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu bütün cihana göstermemize rağmen asırlardır gözünü coğrafyamızdan almayan düşmanlar, bir Ağustos ayında yine bozguna uğramıştır. Türk milletini kuşatıp ve yok etmeye çalışan Bizans varisleri, 1922 yılında vatanımızı işgal etmeye başlamış ancak 26 Ağustos’ta bu hevesleri bertaraf edilmiştir. 1071’de Sultan Alparslan’ın cesareti, 1453’te Fatih Sultan Mehmet’in inancı, 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığı milletimizin kaderini tayin etmiştir. 26 Ağustos 1922 yılında Büyük Taarruz başlamış ve düşman İzmir’den denize dökülmüştür.

Bu coğrafyaya huzur, barış ve kardeşlik getirerek asırlar boyunca koruyup kollayan Türk milleti, bölücülere asla geçit vermeyecektir. Çünkü 948 yıl önceki ruh, aynı güç ve inançla varlığını sürdürmektedir. Hangi planı yaparsa yapsınlar, hangi oyunu oynarsa oynasınlar, beyhude uğraştan öteye gitmeyecektir. Ebediyete kadar bu topraklarda olmaya devam edeceğiz. İtikadımız, kardeşlik bağlarımız ve milli birliğimiz, düşman tuzaklarını engelleyecek kudrete sahiptir. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü ve Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü