31 Mayıs 2019, Cuma BAKAN SOYLU’DAN SİLİVRİ MÜJDELERİ Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Silivri’de misafir etti. Bakan Soylu, ilçede bir dizi ziyaret gerçekleştirerek yapılacak hizmetleri müjdeledi. BAKAN SOYLU’DAN SİLİVRİ MÜJDELERİ

Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Silivri’de ağırladı. Bakan Soylu, Silivri programının ilk aşamasında ilçenin 35 mahalle muhtarı ile Silivri Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Muhtarlar ile üç saatlik bir toplantı gerçekleştiren Bakan Soylu’ya, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İBB ve Silivri belediye meclis üyeleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri eşlik etti.

ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Soylu, Piri Mehmet Paşa Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra programın devamında ilçe esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Tek tek esnafı gezen Bakan Soylu ve Başkan Yılmaz, hemşerileri ile sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. Silivrililer ile bol bol fotoğraf çektiren Bakan Soylu, ziyaretlerinin bir diğerini de Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na gerçekleştirdi. Oda Başkanı Nuray Koçer ve yönetim ile buluşan Bakan Soylu, Silivri’nin sorunlarına yönelik konuşmalar yaptı ve esnafların faydalanabileceği projeleri anlattı. Bu arada Silivri Belediyesi’nin sosyal yardım projeleri kapsamında yer alan 20 bin çocuğa bayram kıyafeti hediye edilmesini taktirle karşıladığını belirten Bakan Soylu, “Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.     

YILMAZ: “KISA KÖPRÜ TRAFİĞE AÇILACAK”

Esnaf Odası’nda konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, son gelişmeleri şu sözlerle paylaştı: “Öncelikte Silivri’ye kısa sürede üçüncü kez ziyaret yaptığı için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Silivri’yi bir aile olarak ‘marka kent’ yapmak adına ele ele verdik ve bu birliktelik devam edecek. Taş Köprü diye tabir ettiğimiz Mimar Sinan Köprüsü 8 yıldır kapalıydı. İlçe başkanımız Mutlu Bozoğlu ile birlikte adaylığımızın üçüncü günü İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’dan randevu aldık. Yaptığımız görüşme neticesinde 32 Gözlü Köprü’nün restorasyonuna 9 Nisan’da tekrar başlandı. Ayrıca Park Otel önündeki Kısa Köprü diye tabir ettiğimiz köprünün restorasyon izni Sayın Valimizin ve Sayın Bakanımızın talimatı ile 2 günde Anıtlar Kurulu’ndan geçti. Şimdi uygulama projesi çiziliyor ve bir ay içerisinde bu kısa köprünün de restorasyonu başlayacak. 5 ay sonra yaya trafiğine açılacak. Uygulama projesi geldikten sonra inşallah kısa sürede tamamlanacak. Müteahhit hazır, ihale yapıldı. 4 ayda bitireceklerini ifade ediyorlar” dedi. Başkan Yılmaz tarım, sanat, kültür ve spor alanlarında atılım yapacaklarını ifade ederek 5 yıl içerisinde Silivri’nin marka şehir olacağını kaydetti.   

SOYLU: “BİZ SİZİN EMRİNİZE AMADEYİZ”

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na yaptığı ziyaret sırasında konuşan Bakan Soylu, ilçenin güncel konularına ilişkin şu mesajları verdi: “Gençlik Spor Bakanımız bu hafta gelecek. Allah’ın izniyle şehir stadı meselesine bakacak ve diğer küçük statların tümü ile ilgilenecek. Tarım bakanımız da gelecek. Yine onlar da burada hem orman köylerimizle ilgili hem de tarım üretimleriyle ilgili adımları atacaklar. İSKİ Genel Müdür Yardımcımız burada. Onlarla da birtakım işlerle ilgili yapabileceğimiz çalışmaları düzenliyoruz. Ev yapanlar, yollar yok diye evlerine abonelik alamıyordu. Bu sorunlar giderildi ve birçok mesele çözüm buldu. Özellikle bir iki okulun yapılması çözümlendi. Sağlık ocaklarıyla ilgili adımları atılıyor. Siz merak etmeyin biz sizin emrinize amadeyiz. Yalnız biz sizden şevk istiyoruz, moral istiyoruz.”

MÜJDELER VERDİ

Gerçekleştirilecek projeleri de aktaran Bakan Soylu; Yeni Hükümet Konağı, Yeni Jandarma Komutanlık Binası, Yeni Emniyet Müdürlüğü Binası, Selimpaşa Mahallesi’ne Yeni Emniyet Binası, Çeltik Mahallesi’ne yeni bir okul, köyler dahil her mahalleye bir bekçi ataması ve merkeze uzak mahallelere de güvenlik kamerası yerleştirileceğini müjdeledi. İçişleri Bakanı Soylu’nun son durağı Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) oldu. Bakan Soylu burada SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü