23 Ocak 2020, Perşembe ATIK YAĞ KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILDI Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında ilçede hizmet veren restoran ve fabrika gibi işletmeleri ziyaret ederek atık yağ yönetimi konusunda bilgilendirdi. ATIK YAĞ KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri atık yağ üretimine neden olan işletmeleri ziyaret etti. Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında ilçede hizmet veren restoran, fabrika, pastane, aş evi gibi yüksek oranda atık yağ üretimine sebep olan işletmeler müdürlük personelli aracılığı ile denetlendi. Ziyaretler kapsamında doğal yaşama ve çevreye büyük oranda zarar veren atık yağların ayrıca biriktirilmesi, kayıt dışı toplamaların önüne geçilmesi ve bu atıkların doğru yönetilmesi konusunda bilgiler verilerek uyarılar yapıldı. Her yıl düzenli olarak yapılan denetlemelerde bertaraf edilmesi gereken atık yağların toplanması konusunda Silivri Belediyesi ile protokolü bulunan bakanlıkça yetkilendirilmiş firmanın bu atıkları ücretsiz topladığı konusu özellikle belirtildi.