20 Ekim 2021, Çarşamba ATIK GETİRME MERKEZİ İLE ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK Silivri Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin inşaat çalışmalarına başladı. Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, “Gelecek nesillere daha temiz bir doğa ve daha yaşanabilir bir kent bırakmak adına tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. ATIK GETİRME MERKEZİ İLE ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Silivri Belediyesi, atıkları kaynağında ayrıştırarak ekonomiye kazandırmak adına yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Silivri Belediyesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin inşaat çalışmalarına Selimpaşa Mahallesi’nde başladı. Vatandaşların atık yönetim hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi ve atıkların doğru bir şekilde yönetilebilmesi için tasarlanan merkez, Silivri Belediyesine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek. Çalışmalar tamamlandığında ilçe sakinleri ve kurumlardan toplanan; kâğıt, plastik, metal, cam, atık bitkisel yağ, atık pil, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, ömrünü tamamlamış lastikler, iri hacimli atıklar, tekstil ürünleri ve ilaç atıkları burada toplanarak geri dönüşüm, geri kazanım ya da bertaraf tesislerine gönderilecek.

BAŞKAN YILMAZ: “DAHA TEMİZ BİR DOĞA, DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT”

Atık Getirme Merkezi inşaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve merkezle ilgili bilgiler veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İlçemiz genelinde yürütmekte olduğumuz atık yönetimi çalışmalarında önemli bir yeri olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin inşaatına başladık. Selimpaşa Mahallemizde bulunan 1500 metrekarelik alanda kurulan tesisin içerisinde; 60 tonluk kantar, atık toplama ekipmanları, ofis ve toplantı odası yer alacak. Merkezimize bağlı olarak çalışan mobil atık getirme merkezleri ile birlikte çöpe atılacak atık miktarını azaltmayı, her yıl binlerce kilogram değerlendirilebilir atığı ekonomiye geri kazandırmayı ve böylece doğal kaynakları korumayı hedefliyoruz. Silivri Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz bir doğa ve daha yaşanabilir bir kent bırakmak adına tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü