24 Ocak 2020, Cuma ALİPAŞA’DA SU MESAJI: “KARAR BEKLİYORUZ” Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Alipaşa Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından yöneltilen su tarifeleriyle ilgili soruya, “Köylünün indirimli tarifeden yani 1 liradan suyu kullanması için mücadelemiz devam ediyor. Tüketici Hakem Heyeti’nin kararını bekliyoruz” dedi. ALİPAŞA’DA SU MESAJI: “KARAR BEKLİYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, vatandaşların taleplerini yerinde dinlemek ve çözümleri yerinde tespit etmek amacı ile gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Bir süre önce Beyciler Mahallesi’nden başladığı inceleme gezilerini 35 mahalleyi kapsayacak şekilde sürdüren Başkan Yılmaz, dün de Alipaşa ve Küçükkılıçlı Mahallesi’nde ziyaretler yaptı. Başkan Yılmaz’a yardımcıları Emre Sarısaltıkoğlu ve Hasan Solak, belediye meclis üyeleri Sefer Ölçer ve Ersin Taşkın, mahalle muhtarları İlhan Şahin ve Engin Girgin ile birim müdürleri eşlik etti.

ALİPAŞA’DA DÜĞÜN SALONU, KÖY CAMİİ VE ANAOKULU İNCELENDİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Alipaşa Mahalle Muhtarı İlhan Şahin ile birlikte ilk olarak Alipaşa Anaokulu’nu ziyaret etti. 9 öğrencinin eğitim gördüğü okulda yeni projelendirme yapılacağını ifade eden Başkan Yılmaz, öğrencilerin daha iyi koşullarda başka bir okulda eğitim alması amacıyla taşınabileceği, mevcut okulun ise bakımının yapılmasının ardından mahalle evi olarak kullanılabileceğini dile getirdi. Başkan Yılmaz, okul bahçesi için de yeni bir proje çizilip mahalleye yakışır bir park çalışması yapılacağını söyledi. Muhtarlık binası ve köy camisini inceleyen Başkan Yılmaz, Muhtar Şahin’den bilgiler aldı. Taleplerin hızlıca çözüme kavuşacağını belirten Başkan Yılmaz, Alipaşa Düğün ve Toplantı Salonu’nun lavabo eksikliğiyle ilgili de “Arkadaşlarımız içinde gelin odası bulunan, tuvaleti olan, güzel bir yapı üzerine çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

SU FATURALARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Alipaşa Spor Kulübü köy kahvehanesinde vatandaşlar ile çay içerek sohbet eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, vatandaşların sorularını yanıtladı. Ziyaretlerin amacı üzerine bilgiler vererek konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz, “Alipaşa mahallemize bir ziyaret yaparak eğitim, kültür, spor anlamında nelerin eksik olduğu, köyün nelere ihtiyaç duyduğuyla ilgili tespitler yaptık. Yapılan tespitler neticesinde çok kısa sürede çalışmaları başlatacağız. Acil olanlarla ilgili talimatlarımızı verdik.” dedi. Mahallede hayvancılık yaparak geçimini sürdürdüğü ifade eden bir vatandaşın su faturalarındaki fiyat artışı ile ilgili sorusuna da açıklık getiren Başkan Yılmaz; “Silivri’deki 6 köyümüz bu durumdan rahatsız. Ben bu konu üzerine İBB Meclisi’nde söz alarak MHP Grubu adına teklif verdim. İstanbul’daki 33 köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüyle, Etiler’de Beşiktaş’ta yüzme havuzunu dolduran bir kişiye suyu aynı parayla satmayın, tekrar 1 liraya çekelim dedik. Oy birliğiyle kabul edildi. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bunun bir yasal düzenlemeye ihtiyacı olduğunu, eğer TBMM’de bir düzenleme yapılmazsa İBB Meclis Üyelerine zimmet çıkacağını, bu paraların Sayıştay ile meclis üyelerinden geri isteneceğini ifade ederek teklifi meclise iade etti. Su fiyatlarının tekrar 1 liraya düşürülmesi için Tüketici Hakem Heyeti’ne dilekçeler verildi. Tahminim bir hafta içerisinde indirimli tarifeden kullanımla ilgili bir kararı çıkacaktır ve mahkeme yolu devam edecektir. Ben bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim. 6 köyden birer kişi Tüketici Hakem Heyetine şikayette bulundu. Kaymakam bey ile bunu takip ediyoruz. Aynı zamanda MHP ve AK Parti milletvekillerine de, Ekrem Bey’in istediği o yasal düzenlemeyi teklif ettim. Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Yasal düzenleme gelirse İBB bunu uygulamak zorunda. Zaten CHP meclis üyeleri de şerh düşerek karara evet dediler. Konu sürüncemede kaldı. Köylü hala dört katı su faturası ödüyor. Domatese, marula verilen su ile yüzme havuzu dolduran suya aynı fiyat verilemez, herkes elini vicdanına koymalı. Karşıdaki anaokulunda 9 öğrenci okuyor, bugün köyler boşalıyor kente göç oluyor. Gelin Alipaşa’daki, Kadıköy’deki, Gazitepe’deki gençleri göçe zorlamayın dedik, onlar da olumlu bakıyorlar. Ödediğiniz paraların geri ödenmesi veya su olarak yeniden kullanılması yönünde çalışmalarımız, mücadelemiz devam ediyor.” diye konuştu. Başkan Yılmaz, eski cami yanında bulunan tarihi çeşmede incelemelerde bulundu. Hayvancılık yapan vatandaşların buradaki suyu kullanmasını sağlamak amacıyla su hattında bakım ve yenileme çalışmaları yapılacak.

KÜÇÜKKILIÇLI’DAKİ ÇOCUK PARKLARINA BAKIM

Başkan Yılmaz, aynı gün içerisindeki ziyaretlerine Küçükkılıçlı ile devam etti ve mahalle muhtarı Engin Girgin ile birlikte incelemeler yaptı. Köy girişinde ve köy içinde bulunan çocuk parklarının yenilenmesi, özellikle oyun oynayan miniklerin trafiğe çıkmasını engellemek amacı ile çit yapılmasını, salıncak ve kaydırak gibi oyuncakların bakımlarının yapılmasını ilgili birim müdürüne not aldıran Başkan Yılmaz, köy camisinde boyama işlemi için talimat verdi.  

KÖY KAHVEHANESİNDE MEZBAHA KONUŞULDU

İncelemelerin ardından köy kahvehanesinde mahalleliler ile bir araya gelen Başkan Yılmaz,  vatandaşların yönelttiği hayvan satış yeri ve mezbaha sorusuna yönelik olarak, “Silivri, Çatalca ve çevre ilçelerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvan satış yeri ve mezbaha yönünde talepleri olduğunu biliyoruz. Seçim sürecinde İBB ile birlikte yapacağımız bizim de bir projemiz vardı. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bu projeyi sunduk, Ekrem Bey de sıcak bakıyor. Konuyu takip ediyoruz ve gerekli hatırlatmalarda bulunmaya devam edeceğiz.” şeklinde bilgiler aktardı. Başkan Yılmaz, mera alanlarındaki incelemelerinin ardından mahalleden ayrıldı.

 




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü