1000’E YAKIN GİRİŞİMCİ SERTİFİKALI OLDU
11 Ekim 2017, Çarşamba
1000’E YAKIN GİRİŞİMCİ SERTİFİKALI OLDU
HABER FOTOĞRAFLARI
Silivri Belediyesi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın işbirliğinde 43. Uygulamalı Girişimcilik Kursu da tamamlanarak, sertifika töreni gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğinde başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun 43. etabı da tamamlandı. Kursiyerlerin sertifikalarını aldıkları tören Önder Yılmaz Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

KOÇER: “GİRİŞİMCİLERİMİZE YOL GÖSTERMEKTEN GURUR DUYUYORUM”

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, sertifika töreninde yaptığı konuşmasında; “Girişimciliğin uygulamalı ve bilimsel şekilde başlatılması gerekiyordu biz de Silivri Belediyesi ve Odamızla bu adımı attık. 2014 yılında yaklaşık 500 kişiyi mezun ettik, bunların yaklaşık % 30’u kendi işlerini kurup, ticari faaliyetlerine başladılar. Kursiyerlerimizi bu kursa katılarak gösterdikleri başarı için tebrik ediyorum. Girişimciler; her yerde kaynakları bir araya getiren en yüksek katma değer oluşturan böylelikle hayatını sürdüren, işyerini ayakta tutan toplumun önemli fertleri haline gelmişlerdir. Biz kursiyer arkadaşlarımızı ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, aynı değerleri kılan Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı altında kim olursa olsun eşit değerde hizmet etmeye çalıştık. Bizler Silivrili olarak çok şanslıyız, Silivri Belediyesi ile Kaymakamımla, bütün sivil toplum kuruluşlarımızla istediğimiz zaman, istediğimiz saatte görüşebilme imkânı bulmaktayız. Burası bir oda değil, sizin eviniz. Girişimcilerimizin yeni hayatlarına öncülük yapmaktan gurur duyuyorum, bu görevi her daim sürdüreceğimizin bilinmesini isterim” dedi.

IŞIKLAR: “GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM, YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise törende şöyle konuştu: “43. düzenlemişiz, kursiyer sayısı 1000’i geçmiş bu çok önemli bir sayı. İlçemizin İstanbul’un en huzurlu ilçelerinden biri olması tesadüf değil. Hani şehirler insanlar için, insanlar da şehirler için derler; Silivri insanı Silivri’ye, Silivri de insanlarına çok yakışıyor. İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olmaya adaydı şimdi onu da geçeceğiz. Bunu üretimle, üreterek, istidam yaratarak çocuklarımızın geleceğini burada kurmalarını sağlayarak yapacağız. Ben istemiyorum sabahın köründe otobüste binip iş, güç aramaya bir yerlere gitsinler. Şimdi tam tersi Silivri’mize gelmeye başladılar. Bütün bunları eğitimle yapacağız, en önemlisi de kadınların eğitimi. Çünkü bir erkeği yetiştirirsiniz bir insan eğitmiş olursunuz, ama bir kadın eğitirseniz geleceği eğitmiş olursunuz. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum, yolunuz açık olsun.” Program bitiminde Oda Başkanı Nuray Koçer, Başkan Işıklar’a eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikaları ilçe protokolünce takdim edildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, törenin ardından Tiyatro Binası yanında temeli atılan Etnografya Müzesi’ni ilçe protokol üyelerine gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.